Urban Athletics in Deventer met Eefje Boons en Emma Oosterwegel

WhatsApp Image 2020-09-26 at 14.04.45

Als in 2020 zelfs de weergoden meewerken, weet je dat het een mooie dag is om Urban Athletics Series te organiseren. De baan lag vandaag in Deventer, op het Grote Kerkhof. Onder leiding van onder andere Eefje Boons en Emma Oosterwegel, alsmede de lokale vereniging AV Daventria, konden de kinderen van Deventer kennismaken met de atletieksport!

Er werden vandaag aan tientallen enthousiaste kinderen clinics gegeven in het sprinten en het hordelopen. Niet alleen de kinderen waren te spreken over de clinics, ook de twee lesgevende dames vonden het een gave ervaring: “Na het succes van vorig jaar, wilde ik er dit jaar ook graag bij zijn,” aldus Eefje Boons, meervoudig Nederlands kampioene horden. “Het was heel leuk om tegen de kinderen wedstrijdjes te doen en om ze te leren wat ik weet. Ik heb natuurlijk aandacht besteed aan de horden, mijn eigen onderdeel, maar ook de basisdingen in het sprinten, zoals hoe spring je nou uit een startblok.

“Ik heb ook de kans gekregen om op een RaceRider te rennen. Dat is een aangepaste fiets, als het ware, om mensen met een beperking de mogelijkheid te geven ook te rennen. Dat was een hele unieke ervaring, mooi dat zo iets bestaat! Nu ga ik mezelf focussen op mijn wintertraining en als Urban Athletics Series volgend jaar terugkeert naar Deventer, ben ik er graag weer bij!”

Emma Oosterwegel, regerend Nederlands kampioene op de vijfkamp, vond het een leuke ervaring om haar enthousiasme door te geven: “Al die kinderen vonden het heel leuk om zo midden in de stad te kunnen sporten, dat gaf mij ook weer energie. Het was leuk om te zien dat iedereen het zo naar hun zin had. Ik kom zelf uit een atletiek-nest, dus voor mij was het een logische keuze, maar ik hoop nog veel kinderen te inspireren met dit soort momenten!”

Urban Athletics Series keert op 18 oktober terug in Arnhem. Meer informatie over het evenement in Arnhem vind je op de website en socials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Shopping Basket