Sprinten en hordelopen in Deventer

66726721_931447873860795_403431874455666688_n

Voor iedereen die ervan droomt internationale topatleten te ontmoeten of zelfs uit te dagen in een wedstrijdje, kan zijn droom waar maken! Deventer atleten Eefje Boons en Emma Oosterwegel van Atletiekvereniging AV Daventria 1906 geven zaterdag 26 september clinics tijdens de Urban Athletics Series in de Deventer binnenstad. 

Onder normale omstandigheden had meerkamp atlete Emma Oosterwegel deze zomer op de Olympische Spelen in Tokyo gestaan. Nu staat ze samen met de eveneens zeer talentvolle hordenloopster Eefje Boons op het Grote Kerkhof in Deventer om jong en oud laagdrempelig kennis te laten maken met atletiek. Op dit centrale plein tussen de Lebuinuskerk en het stadhuis ligt zaterdag 26 september een mobiele sprintbaan. Iedereen is welkom hierop een sprintje te trekken, over horden te rennen of mee te doen aan de uitdagende clinics van Eefje en Emma.  
 
Racerunners 
Bijzonder is dat ook mindervalide mensen deze zaterdag op de sprintbaan kunnen komen rennen. Er zijn namelijk speciale loopfietsen aanwezig waar mensen met verminderde spierkracht, balans of coördinatie in kunnen racen. Deze zogenaamde racerunners zijn een prachtig hulpmiddel waarmee kinderen en volwassenen met een fysieke beperking de vrijheid van het rennen kunnen ervaren. Een ervaren fysiotherapeute die in revalidatietrajecten werkt met de racerunner zal aanwezig zijn om het racerunnen te begeleiden. 
 
Gift Rotary Deventer 
Dankzij een grote gift van de Rotary Deventer kan AV Daventria 1906 drie racerunners aanschaffen. Deze racerunners gaat Daventria inzetten als hulpmiddel bij het sporten voor mensen die bijvoorbeeld kampen met MS, een spierziekte of die in een revalidatietraject zitten. Zodat ook deze mensen het genot en vrijheid van hardlopen kunnen ervaren én buiten het medische circuit kunnen werken aan vitaliteit en een goede conditie. 
 
Aanmelden 
Vanwege de Corona-maatregelen is het belangrijk dat iedereen die zaterdag 26 september wil meedoen aan de Urban Athletics Series op het Grote Kerkhof, zich hiervoor aanmeldt. Dat kan via inschrijving op www.sportindeventer.nl/avdaventria . Het is tevens mogelijk om deelname te registreren bij het event zelf. Bij drukte krijgen voor-inschrijvers voorrang op deelname.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Shopping Basket