Spectaculaire wedstrijd polsstokhoogspringen in hartje Hilversum

Internationaal deelnemersveld strijdt op grote hoogte tijdens Urban Athletics Hilversum

Op initiatief van gemeente Hilversum en met support van atletiekvereniging GAC vieren we op zondag 9 oktober de atletieksport in de stad met Urban Athletics Hilversum. Internationale atleten, zoals Thomas Walley en Anne Berger, strijden met Nederlandse atleten in een speciaal urban-event en lokale beloftevolle talenten van GAC krijgen de kans om hun krachten te meten. Voor inwoners van Hilversum en omstreken is dit een mooie gelegenheid om een topsportevenement van dichtbij mee te maken.

Atletiekweekend
Na jaren van corona leeft de atletieksport als nooit tevoren in de mediastad. Met het polsstok-event in de binnenstad belooft het tweede weekend van oktober een waar sportfestijn te worden. Een feest voor iedere inwoner van Hilversum! “Ik ben er super trots op dat we het spectaculaire Urban Athletics, met wedstrijden polsstokhoogspringen, dit jaar aan ons sportprogramma hebben toegevoegd. De internationale topatleten en ons lokaal atletiektalent bieden Hilversum zo de kans om op een dynamische manier kennis te maken met deze sport”, aldus wethouder Karin van Hunnik.

Overige activiteiten
Niet alleen bestaande atleten komen in actie, ook bezoekers krijgen de kans hun kunsten te etaleren. Naast verschillende clinics van TeamNL-sporters valt er ook enige eer te behalen. Op een ‘pop-up sprintbaan’ in het centrum van de stad mag iedereen een poging doen om de snelste man of vrouw van Hilversum te worden, met als beloning deelname aan de NK atletiek in 2023. Waar ze zullen strijden met andere lokale winnaars.

Urban Athletics Hilversum zal plaatsvinden op 9 oktober tussen 13.00 uur en 18.00 uur op het Marktplein in Hilversum. De vrouwen starten om 13.30 uur, en de mannen beginnen om 15.30 uur. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Het evenement is voor iedereen gratis te bezoeken.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp